Program – Ätbar buffé

Detta är en, på plats under 5 timmar, tillagad och serverad, ätbar buffé för 12 personer som inkluderar både kalla och varma rätter förberedda och tillagde utifrån ett visst förutbestämt tema.
En råvarukorg, bara gällande för huvudrätten, kommer av tävlingsorganisationen att meddelas lagen (1) månad före tävlingsdagen, samma råvaror för alla lag. Övriga rätter på KB är upp till varje lag att planera för att visa upp en så bred yrkesskicklighet som möjligt.
Dem kompletta recepten skall levereras till huvuddomaren den första dagen av tävlingen.

Kall och varm buffé

4 st olika varianter av plockmat, FingerFood, FF:
2 kalla och 2 varma, aptitretande (serveras som buffé).
1 st bufféfat:
med 3 st olika sorters kalla fisk- och/eller skaldjursanrättningar, 3 st olika passande garnityr och minst 2 st åtföljande såser samt sallad (serveras som buffé).
1 varmrätt:
tillagas av råvaror från av organisation tillhandahållen ”korg” och som läggs på tallrik inför gästerna(live matlagning) med tillbehör i enlighet med modern näringsstandard och från högre nivå pårestaurang.
1 st desserter:
lagets eget val men med två huvudkomponenter samt tillbehör.

Program – Varma köket

Detta är en, på plats under 5 timmar, tillagad och serverad, 3-rätters affärslunchmeny för 60 st sittande gäster.
Dem kompletta recepten med bild skall levereras till huvuddomaren den första dagen av tävlingen.

Meny

Förrätt:
kall fisk- och/eller skaldjursförrätt.
Varmrätt:
varm huvudrätt med antingen nöt, fläsk, lamm, fågel eller vilt som huvudråvara.
Dessert:
dessert med frukt/bärkomponent, minst en bakad detalj och sås. Varierade temperaturer och konsistenser.

Bedömning internationell jury

Mise en place, förberedelser 10 poäng
Korrekt professionellt hantverk
(Hygien, Yrkesskicklighet/yrkesteknik, Organisation)
25 poäng
Servering (Service) 5 poäng
Presentation 10 poäng
Smak 50 poäng
TOTALT: 100 poäng