Peter Jelksäter

Född/Uppvuxen
Vallentuna, Stockholm, växer fortfarande.....!
Familj
Sixten och Axel
Skola/Utbildning
3-år Hotell- och rest gymnasium, St Göran, Stockholm
Nuvarande Arbetsplats
Egen frima, lagledare för Svenska Juniorkocklandslaget, projektledare för Svenska Konditorlandslaget och Svenska Bagarelandslaget
Tidigare Arbetsplatser
Restauranger
Grodan, KB, Nordqvist o Ciao Ciao, Bon Lloc(samtliga Stockholm), Grebys(Grebbestad), Fotografiska museet Mat&Dryck, Stadsgårdshamnen, Stockholm
Tidigare Arbetsplatser
Bageri/konditorier
Xoko, Lux Dessert och Choklad(numera Dessert och Choklad Stockholm), samtliga i Stockholm
Egen firma
PJ Event&Consulting, för att stötta och coacha svenska kockar, konditorer och bagare på den internationella nivån.
  • Juniorkocklandslaget, coach/lagledare, 2011-
  • Yrkeslandslagetm, 2009-2015
  • Bocuse d’Or team Sweden 2010-2013
  • Konditorlandslaget, projektledare, 2015-
  • Bagarelandslaget, 2016-
Tävlingsmeriter
Individuellt så är Guldfisken -98 och Gyllene Kniven -99 inga resultat att skryta med..
I lag tillsammans med Svenska Kocklandslaget blev det 2:a plats World Cup i Luxemburg -06, 1:a Battle for the Dragon i Wales -07 och 3:a i Culinary Olympics i Tyskland -08
”Ledare”-meriter
Sedan -09, ledare och coach för Sveriges deltagare i Yrkes-VM, World Skills Competition som hålls vartannat år. Deltagare -09; Rodrigo Perez (9:e), -11; Emma Erlandsson (6:e), -13: Gabriel Strandberg (12:e), -15 Eric Seger(9:e).
Huvuddomare gymn-SM -09-13.
Sedan -10, teknisk coach till Sveriges representant i Bocuse d’Or, Europe och Lyon. Deltagare -10/-11; Tommy Myllymäki, SILVER i VM och -12/-13; Adam Dahlberg, silver i EM, 6:e i VM.
Sedan -11, lagledare för Svenska Juniorkocklandslaget. Deltagare 2011/12: Rodrigo Perez, Emma Erlandsson, Sebastian Gibrand, Bernhard Olsson, Pi Ni Thangh Le, Robert Sjöberg.
Totalt GULD 2012 i Culinary Olympics. Individuella silverplatser vid NM ”chef of the year” för Pi och för Sebastian vid junior-VM, Hans Bueschkens Culinary Challenge. Deltagare 2013/14: Pi Nghi Thanh Le, (Sofie Nilsson,) Johan Laiti, Robert Sandberg, Eric Seger, Thomas Sjögren, Ludwig Tjörnemo, Lindor Wink. Silver vid NM-13 för Thomas och för Pi vid ”junior-EM”, kvalet inför Hans Bueschkens finalen.
Seger för Eric i NM-14. Totalt 2:a plats, SILVER, Culinary World Cup -14 i Luxemburg, guldnivå i båda tävlingsdelarna.
Deltagare 2015/16: Ludwig Tjörnemo, Eric Seger, Annie Lundin, Douglas Fagerman, Albin Edberg, Inez Mannerstedt, Gustav Leonhrdt, Kasper Kleihs, Sebastian Pettersson.
Brons vid NM-15 för Ludwig och guld för Robert Sandberg vid ”junior-EM”, kvalet inför Hans Bueschkens finalen.
Viktigaste råvaran
Smör och olivolja
Paradrätt
Skagen på toast Melba
Styrka i köket
Målmedveten och tålmodig och älskar dem färdiga produkterna. Bred yrkeskunskap
Förebild
Kollegor och vänner som lyssnar, lär och delar med sig.
Fritidsintressen
Golf, båtar i skärgården, mat och dryck på det dukade bordet, dvs måltider i allmänhet!
Favorit restaurang
Mathias Dahlgren på Grand Hotel, Adam&Albin Matstudio, rest Bror, Alinea, Roberta’s Pizza, La Merenda, Chez Ami Jean, Jacques & Regis Marcon, Kometen
Bästa matminne
Aptitretaren på rest Astor i Paris, Frankrike 1998, dvs smörslungad nypotatis, tryffel, parmesan och olivolja.
Nyplockade daggfuktiga smultron till frukost i Åseda, Småland, Sverige 2004.
Adam Dahlbergs kycklingrätt vid EM 2012 i Bryssel, Belgien.
Juniorkocklandslagets 2-rätters meny under OS 2012 i Erfurt, Tyskland.
Bästa tips som kock
Smaka, smaka igen, tänk efter, analysera och smaksätt med det som saknas! Naturligt! Enkelt! Gott enligt dig!
Varför Juniorkocklandslaget
För att få vara en del av ett lag, sammansatt av dem bästa, med gemensamt mål och fortsätta arbeta för att lyfta måltiderna och hantverket bakom dessa smakfulla och artistiska kreationer.
Framtidstankar
Att länge få leva i och tillsammans med den svenska gastronomin, dess medarbetare och utvecklas i takt med tiden.

Mailadress
peter.jelksater@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
@petersweeter

Lindor Wink

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
-
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
lindor@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Annie Lundin

Född/Uppvuxen
Uppvuxen på en gård mitt i smålands skogar utanför Växjö!
Familj
3 bröder och mamma samt brorsbarn
Skola/Utbildning
Österänggymnasiet, Kristianstad
Nuvarande Arbetsplats
Operakällaren matsal, Stockholm
Tidigare Arbetsplatser
Grand Escalier, Fotografiska restaurang
Viktigaste råvaran
Grönsaksälskare!
Paradrätt
Kalvdans? Eller kroppkakorna på trattisar är också ganska goda..
Styrka i köket
Stresstålig
Förebild
Min mamma! En otroligt stark människa som jag är stolt över som alltid ställer upp och pushar mig. Personer jag möter som visar ödmjukhet och respekt för andra.
Fritidsintressen
Crossfit är en stor del av mitt liv som gör mig lycklig!
Favorit restaurang
Lilla Ego och Shibumi i Stockholm
Bästa matminne
Att stå som barn med mamma i köket och få ta hand om allt som växte på gården och skogen.
Bästa tips som kock
Var stolt för ditt yrke och sluta aldrig leta efter utmaningar!
Varför Juniorkocklandslaget
Ser det som en viktig utbildning och blir lycklig av att kämpa tillsammans med laget för en guldmedalj i Ehfurt 2016!
Framtidstankar
Vinna ett guld i Culinary Olympics med Juniorkocklandslaget så klart! Fortsätta att tävla och utvecklas som kock och människa. Vara ett stöd för produktionen av rättvisa, ekologiska produkter.

Mailadress
annie@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
@lundinannie

Desirée Jaks

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
Agrikultur
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
desiree@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Josefine Brolund

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
Operakällaren
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
josefine@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Eskil Nyberg

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
Delikatessen
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
eskil@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Andre Edlund

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
GRO
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
andre@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Olle Broström

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
Fotografiska
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
olle@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Jesper Jakobsson

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
Heaven 23
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
jesper@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Victor Magdeburg

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
Högberga gård
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
victor@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Rasmus Olander

Född/Uppvuxen
-
Familj
-
Skola/Utbildning
-
Nuvarande Arbetsplats
Upper House
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
-
Fritidsintressen
-
Favorit restaurang
-
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
-
Varför Juniorkocklandslaget
-
Framtidstankar
-

Mailadress
rasmus@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Välj en medlem ovanför för att läsa mer!


Om Juniorkocklandslaget

Juniorkocklandslaget är en del av Svenska Kockars Förening, vars uppgift är att främja utvecklingen av det unika svenska köket samt tävla i internationella gastronomiska tävlingar. Lagmedlemmarna är 18-23 år gamla. Deras mål är att inspirera andra unga kockar och konditorer i Sverige samt sätta Sverige och svensk mat på både den nationella och den internationella kartan. Juniorkocklandslaget representerar Sverige både vid Culinary Olympics i Tyskland var fjärde år och i World Cup i Luxemburg. 2012 vann Svenska Juniorkocklandslaget guld i Culinary Olympics. Målet för det nya laget, som skrivit på för 2015-2016, är givetvis att försvara Sveriges guldmedalj vid Culinary Olympics 2016.

51 unga och entusiastiska kockar ansökte om att få representera Sveriges Juniorkocklandslag, 14 valdes ut till slutaudition och efter en tuff uttagning valdes nio kockar ut till det nya laget.


Vision

Vi skall vara ett av världens bästa juniorlag. Vi skall skapa det ungdomligt unika svenska köket och etablera det internationellt.

Mission

Med basen i den svenska råvarukorgen skall vi genom kreativitet och nyskapande vara en ungdomlig förebild för gastronomin i Sverige och utomlands.

Vi ska leda/inspirera skolelever och ungdomen i Sverige in i/med framtidens matlagning.