Peter Jelksäter

Född/Uppvuxen
Vallentuna, Stockholm, växer fortfarande.....!
Familj
Sixten och Axel
Skola/Utbildning
3-år Hotell- och rest gymnasium, St Göran, Stockholm
Nuvarande Arbetsplats
Egen frima, lagledare för Svenska Juniorkocklandslaget, projektledare för Svenska Konditorlandslaget och Svenska Bagarelandslaget
Tidigare Arbetsplatser
Restauranger
Grodan, KB, Nordqvist o Ciao Ciao, Bon Lloc(samtliga Stockholm), Grebys(Grebbestad), Fotografiska museet Mat&Dryck, Stadsgårdshamnen, Stockholm
Tidigare Arbetsplatser
Bageri/konditorier
Xoko, Lux Dessert och Choklad(numera Dessert och Choklad Stockholm), samtliga i Stockholm
Egen firma
PJ Event&Consulting, för att stötta och coacha svenska kockar, konditorer och bagare på den internationella nivån.
  • Juniorkocklandslaget, coach/lagledare, 2011-
  • Yrkeslandslagetm, 2009-2015
  • Bocuse d’Or team Sweden 2010-2013
  • Konditorlandslaget, projektledare, 2015-
  • Bagarelandslaget, 2016-
Tävlingsmeriter
Individuellt så är Guldfisken -98 och Gyllene Kniven -99 inga resultat att skryta med..
I lag tillsammans med Svenska Kocklandslaget blev det 2:a plats World Cup i Luxemburg -06, 1:a Battle for the Dragon i Wales -07 och 3:a i Culinary Olympics i Tyskland -08
”Ledare”-meriter
Sedan -09, ledare och coach för Sveriges deltagare i Yrkes-VM, World Skills Competition som hålls vartannat år. Deltagare -09; Rodrigo Perez (9:e), -11; Emma Erlandsson (6:e), -13: Gabriel Strandberg (12:e), -15 Eric Seger(9:e).
Huvuddomare gymn-SM -09-13.
Sedan -10, teknisk coach till Sveriges representant i Bocuse d’Or, Europe och Lyon. Deltagare -10/-11; Tommy Myllymäki, SILVER i VM och -12/-13; Adam Dahlberg, silver i EM, 6:e i VM.
Sedan -11, lagledare för Svenska Juniorkocklandslaget. Deltagare 2011/12: Rodrigo Perez, Emma Erlandsson, Sebastian Gibrand, Bernhard Olsson, Pi Ni Thangh Le, Robert Sjöberg.
Totalt GULD 2012 i Culinary Olympics. Individuella silverplatser vid NM ”chef of the year” för Pi och för Sebastian vid junior-VM, Hans Bueschkens Culinary Challenge. Deltagare 2013/14: Pi Nghi Thanh Le, (Sofie Nilsson,) Johan Laiti, Robert Sandberg, Eric Seger, Thomas Sjögren, Ludwig Tjörnemo, Lindor Wink. Silver vid NM-13 för Thomas och för Pi vid ”junior-EM”, kvalet inför Hans Bueschkens finalen.
Seger för Eric i NM-14. Totalt 2:a plats, SILVER, Culinary World Cup -14 i Luxemburg, guldnivå i båda tävlingsdelarna.
Deltagare 2015/16: Ludwig Tjörnemo, Eric Seger, Annie Lundin, Douglas Fagerman, Albin Edberg, Inez Mannerstedt, Gustav Leonhrdt, Kasper Kleihs, Sebastian Pettersson.
Brons vid NM-15 för Ludwig och guld för Robert Sandberg vid ”junior-EM”, kvalet inför Hans Bueschkens finalen.
Viktigaste råvaran
Smör och olivolja
Paradrätt
Skagen på toast Melba
Styrka i köket
Målmedveten och tålmodig och älskar dem färdiga produkterna. Bred yrkeskunskap
Förebild
Kollegor och vänner som lyssnar, lär och delar med sig.
Fritidsintressen
Golf, båtar i skärgården, mat och dryck på det dukade bordet, dvs måltider i allmänhet!
Favorit restaurang
Mathias Dahlgren på Grand Hotel, Adam&Albin Matstudio, rest Bror, Alinea, Roberta’s Pizza, La Merenda, Chez Ami Jean, Jacques & Regis Marcon, Kometen
Bästa matminne
Aptitretaren på rest Astor i Paris, Frankrike 1998, dvs smörslungad nypotatis, tryffel, parmesan och olivolja.
Nyplockade daggfuktiga smultron till frukost i Åseda, Småland, Sverige 2004.
Adam Dahlbergs kycklingrätt vid EM 2012 i Bryssel, Belgien.
Juniorkocklandslagets 2-rätters meny under OS 2012 i Erfurt, Tyskland.
Bästa tips som kock
Smaka, smaka igen, tänk efter, analysera och smaksätt med det som saknas! Naturligt! Enkelt! Gott enligt dig!
Varför Juniorkocklandslaget
För att få vara en del av ett lag, sammansatt av dem bästa, med gemensamt mål och fortsätta arbeta för att lyfta måltiderna och hantverket bakom dessa smakfulla och artistiska kreationer.
Framtidstankar
Att länge få leva i och tillsammans med den svenska gastronomin, dess medarbetare och utvecklas i takt med tiden.

Mailadress
peter.jelksater@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
@petersweeter

Lindor Wink

Född/Uppvuxen
Oxelösund
Familj
Mamma, pappa, syster och vovven
Skola/Utbildning
Nyköpings hotell och restaurang skola
Nuvarande Arbetsplats
Ski Lodge Engelberg, Schweiz
Tävlingsmeriter
Juniorkocklandslaget 2013-2014, 2017-
Bocuse d’Or 2011-2015
flerfaldig Svenskmästare i kanot, ungdomslandslaget kanot
Förebild
Vinnarskallar
Fritidsintressen
Idrott
Favorit restaurang
-
Bästa tips som kock
Jobba rent, var noggrann och smaka på maten
Varför Juniorkocklandslaget
Se ungdomar utvecklas
Framtidstankar
Tar det som det kommer

Mailadress
lindor@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Annie Lundin

Född/Uppvuxen
Uppvuxen på en gård mitt i Smålands skogar utanför Växjö!
Familj
3 bröder och mamma samt brorsbarn.
Skola/Utbildning
Österänggymnasiet, Kristianstad
Nuvarande Arbetsplats
Lindebergs bageri & konditori
Tävlingsmeriter
Culinary Olympic Winner Overall Young Chef 2016 tillsammans med Juniorkocklandslaget & Winner of Nordic junior Chef of the year 2017
Förebild
Min mamma! En otroligt stark person med alla typer av erfarenheter som livet kan ge, henne är jag stolt över.
Personer jag möter som visar ödmjukhet och respekt för andra.
Fritidsintressen
Crossfit är en del av mitt liv!
Favorit restaurang
Aloê, Stockholm
Bästa tips som kock
Var stolt över ditt yrke och sluta aldrig att leta efter utmaningar!
Varför Juniorkocklandslaget
Återigen har jag fått chansen att kämpa tillsammans med nya vänner för ett guld i nästkommande tävling, denna gång för en guldmedalj i Culinary Cup i Luxembourg!
Framtidstankar
Två tävlingar detta år med sikte på guld! Fortsätta att utvecklas inom branschen och vara ett stöd till rättvisa, ekologiska produkter.

Mailadress
annie@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
@lundinannie

Desirée Jaks

Född/Uppvuxen
Gdansk (Polen), Stockholm
Familj
Pojkvän, två stora systrar, en store bror, mamma och lossas pappa
Skola/Utbildning
Stockholms Internationella restaurangskola
Nuvarande Arbetsplats
Agrikultur
Tävlingsmeriter
OS guld, Erfurt 2016 med Stockholm Culinary team
Förebild
jag har många förebilder, framförallt mina chefer och kollegor men min största förebild är min mormor
Fritidsintressen
Älskar att vara ute i naturen, plocka vilda örter och växter
Favorit restaurang
Svårt att välja en, men Tennstopet är en av fler
Bästa tips som kock
Ge aldrig upp, kämpa för det du vill och brinner för. Va alltid ödmjuk och visa respekt för människor runt om dig!
Varför Juniorkocklandslaget
Älskar att tävla i lag där jag kan utmana mig själv, där man tävlar med människor som brinner för samma sak, erfarenheten och en enorm kunskap som finns hos mina kollegor i laget.
Framtidstankar
Mycket pågår i mitt huvud så svårt att specificera, men att vinna NM i mars samt VM i november är det som är dem närmaste målen att nå. Om nått år vill jag resa iväg och jobba utomlands för att växa som kock, men inget är säkert planerar aldrig mer än 6 mån i taget ;)

Mailadress
desiree@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Andre Edlund

Född/Uppvuxen
Luleå, norrbotten
Familj
Familj sambon Hanna och golden retrivern wille, en bror och syster, mor å far.
Skola/Utbildning
Restaurangskola i Luleå
Nuvarande Arbetsplats
Restaurang Tegelbacken
Tävlingsmeriter
Sm guld i kanotpolo, inga i matlagning
Förebild
Många
Fritidsintressen
Familj å vänner, gå på restaurang, laga mat med min sambo
Favorit restaurang
Lilla ego, restaurang volt
Bästa tips som kock
Försök göra allt bättre för varje dag, men glöm inte kärleken, då blir allt som godast. Och det viktigaste fleur de sel
Varför Juniorkocklandslaget
Utmaningen, lagkänslan
Framtidstankar
Jobba på, resa lite, men till sist öppna krog nån dag

Mailadress
andre@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Olle Broström

Född/Uppvuxen
Träkumla, Gotland
Familj
Mamma, Pappa och lillasyster Ellen
Skola/Utbildning
Elfrida Andréegymnasiet, 3år på Restaurang & livsmedelsprogrammet
Nuvarande Arbetsplats
Esperanto
Tävlingsmeriter
Vinnare av Årets kockelev 2014, silver i Nordiska mästerskapen för lag 2015 & finalist Årets kock 2017
Förebild
Christofer Ekman & Erik Boll
Fritidsintressen
Har inte jättemycket fritid men gillar att umgås med familj och vänner
Favorit restaurang
Restaurang Volt
Bästa tips som kock
Vara på tå och visa intresse
Varför Juniorkocklandslaget
Kände att jag ville utmana mig själv och testa på att tävla i lag
Framtidstankar
Först och främst vinna VM guld med juniorerna i November sen får jag se, är sugen på att resa runt lite o jobba i något annat land.

Mailadress
olle@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Victor Magdeburg

Född/Uppvuxen
Uppvuxen i Töreboda utanför Skövde.
Familj
Mamma och 4 bröder.
Skola/Utbildning
Hotell och restaurang utbildning, på kanalskolan i Töreboda.
Nuvarande Arbetsplats
Högberga gård, hotell och konferens. Ute på Lidingö
Tävlingsmeriter
OS-guld 2016 tillsammans med Stockholm culinary team
Förebild
Per Nilsson, Magnus Rylander, Håkan Thörnström, Henrik Lantz och många fler.
Fritidsintressen
Umgås med familj och vänner.
Börjat fotografera nyligen och har alltid gillat musik.
Favorit restaurang
Agrikultur.
Bästa tips som kock
Smaka, lyssna och våga göra fel.
Varför Juniorkocklandslaget
För att utvecklas, samt att föra svensk gastronomi framåt.
Men framförallt för att jag kände att det va nästa steg i lagtävling. Som är så kul!
Framtidstankar
Fortsätta ta in kunskap från alla hörn och kanter, samt sprida kunskap och engagera fler unga in i denna fantastiska bransch!

Mailadress
victor@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

Rasmus Olander

Född/Uppvuxen
Född i Hemsjö en liten ort i skogen utanför Alingsås.
Familj
Mamma och två äldre bröder.
Skola/Utbildning
Ester Mosesson Gymnasium.
Nuvarande Arbetsplats
Swedish Taste Göteborg.
Tidigare Arbetsplatser
-
Tävlingsmeriter
-
Viktigaste råvaran
-
Paradrätt
-
Styrka i köket
-
Förebild
I vardagen så är min mamma en stark förebild till mig som har uppfostrat tre stora karlar ensam. I yrket så ser jag upp till Rasmus Kofoed, Ronny Emborg och många fler.
Fritidsintressen
Att lära mig mer om mitt yrke som kock och allt som involveras i matlagning o gastonomin.
Favorit restaurang
Bæst, 108, Warpigs
Bästa matminne
-
Bästa tips som kock
Visa framfötterna och var nyfiken på allt och aldrig sluta söka efter kunskap.
Varför Juniorkocklandslaget
Ville utmana mig själv på ett annat plan än vad jobbet i restaurangköket gav och sökte efter lagandan som man hade när man spelade handboll när man yngre.
Framtidstankar
Flytta utomlands för att jobba igen.

Mailadress
rasmus@juniorkocklandslaget.se
Instagramkonto
-

William Brittsjö

Mer information kommer...

Anton Roos

Mer information kommer...


Välj en medlem ovanför för att läsa mer!


Om Juniorkocklandslaget

Juniorkocklandslaget är en del av Svenska Kockars Förening, vars uppgift är att främja utvecklingen av det unika svenska köket samt tävla i internationella gastronomiska tävlingar. Lagmedlemmarna är 18-23 år gamla. Deras mål är att inspirera andra unga kockar och konditorer i Sverige samt sätta Sverige och svensk mat på både den nationella och den internationella kartan. Juniorkocklandslaget representerar Sverige både vid Culinary Olympics i Tyskland var fjärde år och i World Cup i Luxemburg. 2016 vann Svenska Juniorkocklandslaget guld i Culinary Olympics. Målet för det nya laget, som skrivit på för 2017-2018, är givetvis att försvara Sveriges färger vid Culinary World Cup 2018.


Vision

Vi skall vara ett av världens bästa juniorlag. Vi skall skapa det ungdomligt unika svenska köket och etablera det internationellt.

Mission

Med basen i den svenska råvarukorgen skall vi genom kreativitet och nyskapande vara en ungdomlig förebild för gastronomin i Sverige och utomlands.

Vi ska leda/inspirera skolelever och ungdomen i Sverige in i/med framtidens matlagning.